Mansveld doet opvallende uitspraak over Uberpop

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu deed vandaag een opvallende uitspraak:

Je moet goed kijken naar wat er gebeurt op de markt en hoe je dat wel of niet kunt verwerken in de wet. Ik sluit nooit uit dat nieuwe ideeën en ontwikkelingen de wet gaan veranderen.

Hiermee lijkt Mansveld aan te geven dat de omstreden dienst Uberpop wellicht wordt gelegaliseerd. Het volledige interview vind je bij BNR.

 

Klemgereden Uberpop chauffeurs

De afgelopen weken zijn meerdere chauffeurs van Uberpop klemgereden door reguliere taxi chauffeurs. Mansveld geeft aan dit onacceptabel te vinden. Eerder vandaag werd bekend dat TCA (Taxi Centrale Amsterdam) en de branchevereniging KNV aangifte hebben gedaan tegen Uberpop. DeTaxi hebben eerder vandaag aangifte gedaan tegen UberPop. Ze willen dat de dat overheid ‘zo snel mogelijk actief gaat optreden tegen de illegale taxidienst’.

 

UberPop illegaal

Vorig jaar juli bepaalde de Inspectie Leefomgeving en transport (ILT) al dat UberPOP illegaal is. Een rechter bevestigde dat later. Sindsdien zijn zowel Uber als enkele UberPOP chauffeurs beboet. Uber blijft desondanks doorgaan met het aanbieden van de goedkope vervoerservice. Het hoopt dat daarmee de wet later dit jaar wordt veranderd.

You may also like...