Hoe werkt Uber?

Lees binnen 1 minuut hoe Uber werkt + gratis tegoed

Uber heeft sinds haar oprichting een gigantisch snelle ontwikkeling doorgemaakt. De onderneming begon in San Fransisco, maar na amper 5 jaar is de app van Uber al in 128 steden in de wereld beschikbaar. De oprichter van Uber heeft dus een gat of, beter gezegd, krater in de markt aangeboord!

In Nederland is de ’taxi-app’ vooralsnog beschikbaar in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Wil jij ook via Uber een taxi bestellen? Hieronder leggen we uit hoe het werkt. Sinds kort kun je in Amsterdam ook gebruik maken van UberEATS. Goed nieuws: we hebben voor alle bezoekers een 5 euro UberEATS promo code beschikbaar.

Klik hier voor € 5 gratis Uber tegoed met code: nxl46r

1. Uber app downloaden inclusief 5 euro gratis tegoed

Je bestelt een Uber taxi met je smartphone. Dat betekent dus dat je eerst de Uber app downloadt (via App Store of Google Play Store) en een account aanmaakt. Wie slim is, gebruikt gelijk de Uber promo code: nxl46r, waarmee je direct 5 euro gratis reistegoed krijgt.

2. Uber taxi bestellen

Ben je eenmaal geregistreerd, dan werkt het bestellen van een Uber taxi heel makkelijk. Open de app en je ziet dan op het kaartje de locaties van beschikbare taxi’s. De app weet automatisch wat jouw locatie is, dus je hoeft alleen maar je eindbestemming in te voeren en je krijgt meteen een prijsindicatie. Klik op de button en je taxi is besteld. Bovendien word je dus ook opgehaald als je zelf niet precies weet waar je bent. Handig!

3. Zo betaal je bij Uber

Je krijgt een sms’je als je taxi gearriveerd is. Overigens kan je ook op het kaartje op je telefoon zien of de taxi er al aan komt en wie de chauffeur is. Je kan hem/haar dus eventueel bellen of een berichtje sturen.

Ben je op de plaats van bestemming aangekomen, dan wordt het bedrag dat je moet betalen automatisch van je creditcard afgeschreven (deze heb je tegelijk met je registratie aan je account gekoppeld); je hoeft dus geen contant geld bij je te hebben. Maak je met meer personen van de taxi gebruik, dan kun je de prijs delen. Via de app nodig je je vrienden uit om mee te betalen. Zij moeten dit verzoek accepteren verschuldigde bedrag automatisch wordt gedeeld over de betreffende creditcards.

Klik hier voor € 5 gratis Uber tegoed met code: nxl46r

Wat kost Uber?

De kosten hangen af van de afstand van de rit en van de prijsklasse die je kiest. Het basistarief (UberBlack) omvat een instapprijs (€ 3,-), een kilometerprijs (€ 1,90 per km) en een bedrag per minuut (€ 0,35). Je kan echter ook voor de voordeligere versie ‘UberPop’ kiezen. De prijs is dan respectievelijk € 1,- (instap), € 1,10/km en € 0,2/min. De jetset kiest natuurlijk voor het luxere en duurdere UberLUX.

Welke optie je ook kiest, met Uber heb je dus altijd comfortabel en veilig vervoer! Zelf proberen? Maak dan nu een account aan met deze gratis Uber promo code en ontvang 5 euro reistegoed.

Lees meer op Uber.com

Meer informatie vind je op Uber.com.